Isprobajte ovaj jednostavan recept za posnu čokoladnu tortu.
Sastojci:
175 grama brašna
40 grama kakao praha
Kašičica sode-bikarbone
200 grama šećera
240 mililitara vode
120 mililitara biljnog ulja
Kašičica ekstrakta vanile
Za preliv
125 grama šećera u prahu
Dve kašike kakao praha
Kašika meda
Dve kašike vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
U većoj činiji pomešajte brašno, kakao, soda-bikarbonu i šećer. U drugoj činiji pomešajte vodu, ulje i ekstrakt vanile. Sjedinite suve i tečne sastojke i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u pleh i pecite tridesetak minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.
Kad se ispeče, pažljivo izvadite iz pleha, i ostavite da se sasvim ohladi.
Za glazuru, pomešajte šećer u prahu i kakao, dodajte med i vodu i mešajte u šerpici na srednjoj temperaturi dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte još malo vode. Prelijte glazuru preko torte, ukrasite svežim voćem i služite.
Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte