Isprobajte ovaj jednostavan recept za posnu čokoladnu tortu.

Sastojci:

175 grama brašna

40 grama kakao praha

Kašičica sode-bikarbone

200 grama šećera

240 mililitara vode

120 mililitara biljnog ulja

Kašičica ekstrakta vanile

Za preliv

125 grama šećera u prahu

Dve kašike kakao praha

Kašika meda

Dve kašike vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

U većoj činiji pomešajte brašno, kakao, soda-bikarbonu i šećer. U drugoj činiji pomešajte vodu, ulje i ekstrakt vanile. Sjedinite suve i tečne sastojke i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u pleh i pecite tridesetak minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.

Kad se ispeče, pažljivo izvadite iz pleha, i ostavite da se sasvim ohladi.

Za glazuru, pomešajte šećer u prahu i kakao, dodajte med i vodu i mešajte u šerpici na srednjoj temperaturi dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte još malo vode. Prelijte glazuru preko torte, ukrasite svežim voćem i služite.

Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?