Reč je o punjenoj piletini rolovanoj u pršut, a evo šta vam je potrebno i kako se sprema.
Sastojci:
100 grama spanaća
200 grama rikota sira
50 grama sušenog paradajza
Četiri pileća filea (po 180 grama)
Osam listova pršuta
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Spanać stavite u posudu i prelijte ga vrelom vodom, pa ostavite da odstoji oko 30 sekundi. Ocedite i isperite hladnom vodom. Rukama iscedite višak vode iz spanaća i iseckajte ga (ne previše sitno).
Pomešajte spanać, rikotu i paradajz u jednoj posudi, pa dodajte so i biber po ukusu.
Na dasku za sečenje stavite pileći file, pa svaki rasecite na pola kao kada želite da od jednog parčeta dobijete dva tanja. Na jednu stranu zatim namažite rikotu pomešanu sa ostalim sastojcima, spojite sa drugom polovinom, pa obmotajte okolo dva parčeta pršuta i probodite čačkalicom.
Stavite na pleh i premažite sa malo ulja, posolite i pecite 30-35 minuta. Poslužite uz salatu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti