Veoma je ukusna, ali znajte da je potrebno vreme da se spremi – najviše zbog toga što testo mora da stoji kako bi naraslo.

Sastojci:

500 grama prosejanog brašna

Kašičica suvog kvasca

Kašičica šećera

375 mililitara mlake vode

Maslinovo ulje za podmazivanje

Dve kašičice susama

Kašičica semenki komorača

Jedno žumance

Kašika maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, kvasac, šećer i so. U sredini napravite udubljenje, pa sipajte vodu, a zatim prvo sve dobro izmešajte varjačom, pa onda mesite rukama.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite dok ne postane glatko i elastično. Pleh podmažite uljem, stavite testo, pa ga zatim odozgo premažite uljem. Prekrijte i ostavite da odstoji sat-sat i po.

Zagrejte rernu na 230 stepeni, a testo prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite ga na dva dela. Rukama ga blago spljoštite, pa testo prebacite na dva odvojena papira za pečenje na koja ste stavili malo brašna. Ostavite da odstoji 15 minuta.

Ruke umočite u brašno, pa zatim ove dve polovine testa razvucite u pravougaoni oblik. Opet ga ostavite na papiru za pečenje sa malo brašna, oko deset minuta. U međuvremenu, u manjoj posudi pomešajte susam i semenke komorača.

Umutite žumance i ulje u posudi, pa time premažite oba dela testa. Umočite prste u brašno pa na testu napravite blaga udubljenja, a onda odozgo pospite semenke, pa testa smestite u dva odvojena pleha. Pecite svaki 8-10 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!