Isprobajte ovaj jednostavn recept za ukusan domaći sladoled, ovo je "baza" kojoj možete dodati omiljeno voće, kakao ili kafu i tako napraviti svima koje volite sladoled "po meri".

Sastojci:

Šest jaja

300 grama šećera

Litar mleka

Tri kesice vanilin-šećera

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom. Mleko stavite da provri, sklonite sa šporeta pa polako sipajte umućena jaja, mešajući sve vreme.

Kad se smesa izjednači, dodajte vanilin-šećer, i mešajte sve vreme, dok ne probiju dva, tri ključa.

Krem mešajte dok se ne prohladi, a odna nastavite da mutite mikserom, da dobijete sasvim glatku smesu.

Podelite krem u više činijica, pa u svaku dodajte komadiće voća koje volite, suvo grožđe koje je malo odstajalo u rumu, iseckane bademe ili orahe, kakao… Stavite u friz da se stegne i služite dobro ohlađeno.