ZBOG OVIH GREŠAKA SU VAM JELA BEZUKUSNA: Koji začini se kombinuju s mesom, ribom, a šta je najbolje za krompir | Mondo Portal

  • Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.
Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

ZBOG OVIH GREŠAKA SU VAM JELA BEZUKUSNA: Koji začini se kombinuju s mesom, ribom, a šta je najbolje za krompir

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

Većina dodaje začine po "sopstvenom ukusu", a zapravo postoji razlog zbog čega se neke nikako ne bi trebalo kombonovati...

Izvor: YouTube/Screenshot/OnePotChefShow

Svi znaju da su sveži začini daleko bolji i zdraviji od suvih. Ali, tokom zime nemamo mnogo izbora, "posuđeni" smo na kuppovne travke... Sigurno postoje začini koji uvek dodajte skoro svim jelima, i ne razmišljajući da kombinovanjem određenih biljaka možete da postignete zaista jedinstveni ukus?

Postoje začini koji mnogo bolje idu uz određenu hranu od drugih, a evo i koji...

Možda će vas zanimati

PILETINA

Suvo bilje i začini: majčina dušica, ruzmarin, korijander, majoran, žalfija, čili prah

Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, peršun, majoran, žalfija

Ostalo: limun, beli luk, soja sos, belo vino, pesto sos, đumbir

RIBA

Suvo bilje i začini: korijander, čili

Sveže bilje: estragon, krbuljica, majoran, vlasac, mirođija, peršun

Ostalo: limun, senf, đumbir, pesto sos, soja sos

SVINJETINA

Suvo bilje i začini: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: senf, beli luk

GOVEDINA

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: crveno vino, beli luk

JAGNJETINA

Suvo bilje i začini: cimet, harisa

Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica, peršun, menta

Ostalo: beli luk

PEČENO ILI KUVANO POVRĆE

Suvo bilje i začini: majčina dušica, origano, ruzmarin, majoran, čili

Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, origano, majoran, mirođija

Ostalo: limun, maslinovo ulje, puter, pesto sos

KROMPIR

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: ruzmarin, peršun, majčina dušica

Ostalo: maslinovo ulje, puter, pesto sos

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Inicijalizacija u toku...

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kuxar

gde je bre ruzmarin za ribu? manite se ovog teksta. nikad ne kombinujte previše začina. ne više od 4. ne postoji propis ili pravilo uz koje meso ide koji začin. samo ne stavljajte vegetu!

Dr

Biber naravno za sve!

HOROSKOP

KOLUMNE

KUHINJA