Za doručak ili kao predjelo, odlučite sami!
Sastojci:
1 kg lisnatog testa
2 žumanceta
Fil:
1 kg vrganja
1 ½ čaša pavlake za kuvanje
2 srednje glavice crnog luka
1 struk peršuna
1 dl belog vina
3 kašičice senfa
so
biber
začin C
Priprema:
Lisnato testo rastanjiti, čašom iseći na krugove. Iz polovine krugova manjom čašom vaditi pstenove. Cele krugove premazati žumancetom, pa preko poklopiti prstenovima, malo pritisnuti i premazati žumancetom. Testo koje je ostalo prilikom vađenja krugova (poklopci) takođe premazati žumancetom. Sve staviti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, otprilike 10 minuta (treba da nadođu, ali ne i da pregore). Fil: Na ulju propržiti iseckan luk, pa dodati isečene vrganje. Dinstati par minuta, pa dodati peršun, biber, so, začin C i senf. Dinstati poklopljeno da pečurke puste vodu i da se u njoj skuvaju (uz povremeno mešanje). Nakon 10 minuta dodati belo vino, poklopiti i kad su pečurke kuvane, sipati pavlaku. Poklopiti i kuvati dok ne provri, pa skinuti poklopac i kuvati dok smesa ne postane gusta. Ohlađene pogačice puniti toplom smesom, pa staviti poklopce i služiti.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
"Ako nas ne motiviše Zvezda, ne znam ko će": Žocova poslednja poruka pred derbi!