Ako volite pohovana jela, ili jela zapečena u rerni, italijanske prezle su prava stvar!
Ova mešavina mrvica hleba i ukusnih začina svako jelo podiže na viši nivo, a pravi se nikad jednostavnije!
Potrebni su vam stari hleb, sušeni origano ili bosiljak, so i biber i beli luk u prahu. Sve sastojke stavite u blender i usitnite.
Foto: YouTube/CroutonCrackerjacks
Kada ste zadovoljni veličinom prezle, prosušite je na papiru za pečenje u rerni dok ne dobije zlatnu boju. Čuvajte u dobro zatvorenoj tegli i koristite za pohovanje, ili posipajte jela koja se peku njome. Italijani ponekad, posebno ako pohuju meso, u ovu mešavinu dodaju i malo rendanog tvrdog sira.
(MONDO)
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću