Ako volite pohovana jela, ili jela zapečena u rerni, italijanske prezle su prava stvar!
Ova mešavina mrvica hleba i ukusnih začina svako jelo podiže na viši nivo, a pravi se nikad jednostavnije!
Potrebni su vam stari hleb, sušeni origano ili bosiljak, so i biber i beli luk u prahu. Sve sastojke stavite u blender i usitnite.
YouTube/CroutonCrackerjacks
Kada ste zadovoljni veličinom prezle, prosušite je na papiru za pečenje u rerni dok ne dobije zlatnu boju. Čuvajte u dobro zatvorenoj tegli i koristite za pohovanje, ili posipajte jela koja se peku njome. Italijani ponekad, posebno ako pohuju meso, u ovu mešavinu dodaju i malo rendanog tvrdog sira.
(MONDO)
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Crvena zvezda se hitno oglasila saopštenjem: Trener Sferopulos je često i neopravdano na meti kritika!