Ako razmišljate koju poslasticu biste mogli da spremite uz ručak za dva dana, sada je pravo vreme da obradujete ukućane najboljim kolačem iz bakinog kuvara - kolačem s višnjama. 

Sastojci:

5 jaja

300 g šećera

1 kesica vanilin šećera

300 g brašna

200 ml jogurta

150 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

500 g višanja

30 g griza

Ostalo:

šećer u prahu

Priprema:

Višnje očistiti od koštica i ocediti višak tečnosti. Penasto umutiti jaja, pa šostepeno dodavati šećer i vanilin šećer. Mutimo dok se šećeri ne rastope i smesa lepo sjedini. Dodavati jogurt i ulje, neprestano muteći. Postepeno, kašiku po kašiku, dodavati prosejano brašno. Umešati prašak za pecivo i nastaviti s mućenjem dok se smesa lepo ne sjedini. Izliti u podmazah i brašnom posut pleh, pa razbacati višnje prethodno uvaljane u griz. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30-35 minuta. Seći na kocke i posuti šećerom u prahu.