
Potrebno:
- Šaka leblebija po osobi
- Pola šoljice maslinovog ulja
- Sveža paprika (po jedna: crvena, žuta, zelena)
- Čen belog luka
Proverite da li su leblebije suve kako bi nakon pripreme bile hrskave. Zagrejte maslinovo ulje. Leblebije pržite mešajući ih s vremena na vreme dok ne postanu zlatno-braon boje. Zatim dodajte svežu papriku, crvena, žutu i zelenu, isečene na štapiće, kao i iseckan ili pasiran beli luk. Propržite sve zajedno dok sastojci ne omekšaju.
Račići sa belim lukom i čili paprikom
Potrebno:
- 1 kg račića
- 3 supene kašike maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 1 supena kašika sitno iseckanog ili mlevenog peršuna
- 2 kašičice limunovog soka
- ¼ kašičice mlevene čili paprike
- So i biber
Dobro izmešajte sve sastojke i ostavite ih u frižider najkraće 30 minuta. Zagrejte roštilj i pecite račiće nabodene na drvene štapiće za ražnjiće. Pecite kratko - minut, dva sa svake strane. Možete ih poslužiti tople ili hladne.
Crni pasulj sa breskvama
Izmešajte 1 šolju crnog pasulja (barenog ili iz konzerve) sa 1 šoljom breskvi iseckanih na kockice, 2 supene kašike mlevenog crvenog luka, 1 kašiku mlevenog peršuna, čen pasiranog belog luka, dodajte so i biber po ukusu. Sve stavite u tortilje i poslužite.
Prijatno!