Hrskave leblebije

Potrebno:

-      Šaka leblebija po osobi

-      Pola šoljice maslinovog ulja

-      Sveža paprika (po jedna: crvena, žuta, zelena)

-      Čen belog luka

Proverite da li su leblebije suve kako bi nakon pripreme bile hrskave. Zagrejte maslinovo ulje. Leblebije pržite mešajući ih s vremena na vreme dok ne postanu zlatno-braon boje. Zatim dodajte svežu papriku, crvena, žutu i zelenu, isečene na štapiće, kao i iseckan ili pasiran beli luk. Propržite sve zajedno dok sastojci ne omekšaju.

Račići sa belim lukom i čili paprikom

Potrebno:

-      1 kg račića

-      3 supene kašike maslinovog ulja

-      4 čena belog luka

-      1 supena kašika sitno iseckanog ili mlevenog peršuna

-      2 kašičice limunovog soka

-      ¼ kašičice mlevene čili paprike

- So i biber

Dobro izmešajte sve sastojke i ostavite ih u frižider najkraće 30 minuta. Zagrejte roštilj i pecite račiće nabodene na drvene štapiće za ražnjiće. Pecite kratko - minut, dva sa svake strane. Možete ih poslužiti tople ili hladne.

Crni pasulj sa breskvama

Izmešajte 1 šolju crnog pasulja (barenog ili iz konzerve) sa 1 šoljom breskvi iseckanih na kockice, 2 supene kašike mlevenog crvenog luka, 1 kašiku mlevenog peršuna, čen pasiranog belog luka, dodajte so i biber po ukusu. Sve stavite u tortilje i poslužite.

Prijatno!