Napravite kolačiće od zobenih pahuljica u sopstvenoj režiji i za svega pola sata. Priprema je jednostavna, a uživaćete u njima u bilo koje doba dana ili godine.
Potrebno:
- 3 kašike meda
- 3 kašike šećera (poželjno je smeđeg)
- 3 dcl zobenih pahuljica
- 2 dcl brašna
- 100 g seckane crne čokolade
- 100 g sušene brusnice
- 100 g seckanih lešnika
- Pola kašičice praška za pecivo
- Pola kašičice sode bikarbone
- Pola kašičice vanillin šećera
- 130 g margarina
- prstohvat soli
Priprema:
Margarin, koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi, sjedinite sa šećerom i medom. Brašno pomešaje sa zobenim pahuljicama, pa dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i vanillin šećer. Ovoj mešavini polako dodajte dobro sjedinjeni margarin i mešajte. Kada dobijete lepo sjedinjeno testo dodajte mu komadiće lešnika i čokolade, pa sve ponovo promešajte.
Ručno napravite kuglice (trebalo bi da ispadne oko 25 komada), a zatim ih poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Ukoliko želite možete umesto kuglica da napravite i pločice. Stavite pleh u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 190 stepeni, i pecite kolačiće 14 do 16 minuta.
U smesu možete da dodate rendane jabuke, cimet, kokos, orahe... slobodno budite maštoviti.