Potrebno:

- 3 kašike meda

- 3 kašike šećera (poželjno je smeđeg)

- 3 dcl zobenih pahuljica

- 2 dcl brašna

- 100 g seckane crne čokolade

- 100 g sušene brusnice

- 100 g seckanih lešnika

- Pola kašičice praška za pecivo

- Pola kašičice sode bikarbone

- Pola kašičice vanillin šećera

- 130 g margarina

- prstohvat soli

Priprema:

Margarin, koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi, sjedinite sa šećerom i medom. Brašno pomešaje sa zobenim pahuljicama, pa dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i vanillin šećer. Ovoj mešavini polako dodajte dobro sjedinjeni margarin i mešajte. Kada dobijete lepo sjedinjeno testo dodajte mu komadiće lešnika i čokolade, pa sve ponovo promešajte.

Ručno napravite kuglice (trebalo bi da ispadne oko 25 komada), a zatim ih poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Ukoliko želite možete umesto kuglica da napravite i pločice. Stavite pleh u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 190 stepeni, i pecite kolačiće 14 do 16 minuta.

U smesu možete da dodate rendane jabuke, cimet, kokos, orahe... slobodno budite maštoviti.