Potrebno:

- 2 bataka

- Pomorandža

- 100 gr slanine

- Kašika seckanog korena peršuna

- Kašika sitno seckanog vlašca

- Kašika strugane šargarepe

- Kašika struganog korena celera

- 0,3 decilitra konjaka ili vinjaka

- Decilitar belog vina

- 2 decilitra pavlake

- Biber

- So

Priprema:

Na slanini isprži seckano povrće i ćuretinu. Kada meso dobije rumenu boju, dodaj pomorandžu (oljuštenu i očišćenu), konjak i belo vino. Bez poklopca, stavi u rernu zagrejanu na 180 stepeni.

Kada tečnost ispari, sipaj u manju šerpu malo konjaka, odvoji batake od kostiju, meso iseci na zalogajčiće, dodaj pavlaku i sos u kome se pekla ćuretina. Zatim posoli i dodaj peršun i biber.

"Kao dodatak, ja serviram kuvanu pšenicu, a može i krompir ili pirinač. Dve, tri šake pšenice obariš, a zatim propržiš na puteru", piše u knjizi "Kuvari glumci" Milana D. Špičeka i Mine Mart.