
- 2 bataka
- Pomorandža
- 100 gr slanine
- Kašika seckanog korena peršuna
- Kašika sitno seckanog vlašca
- Kašika strugane šargarepe
- Kašika struganog korena celera
- 0,3 decilitra konjaka ili vinjaka
- Decilitar belog vina
- 2 decilitra pavlake
- Biber
- So
Priprema:
Na slanini isprži seckano povrće i ćuretinu. Kada meso dobije rumenu boju, dodaj pomorandžu (oljuštenu i očišćenu), konjak i belo vino. Bez poklopca, stavi u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Kada tečnost ispari, sipaj u manju šerpu malo konjaka, odvoji batake od kostiju, meso iseci na zalogajčiće, dodaj pavlaku i sos u kome se pekla ćuretina. Zatim posoli i dodaj peršun i biber.
"Kao dodatak, ja serviram kuvanu pšenicu, a može i krompir ili pirinač. Dve, tri šake pšenice obariš, a zatim propržiš na puteru", piše u knjizi "Kuvari glumci" Milana D. Špičeka i Mine Mart.