"Za pripremu ovog jela moraš da imaš dobre batake. Ćureće. Ne više od dva komada", kaže glumica Danica Maksimović.
- 2 bataka - Pomorandža - 100 gr slanine - Kašika seckanog korena peršuna - Kašika sitno seckanog vlašca - Kašika strugane šargarepe - Kašika struganog korena celera - 0,3 decilitra konjaka ili vinjaka - Decilitar belog vina - 2 decilitra pavlake - Biber - So Priprema: Na slanini isprži seckano povrće i ćuretinu. Kada meso dobije rumenu boju, dodaj pomorandžu (oljuštenu i očišćenu), konjak i belo vino. Bez poklopca, stavi u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Kada tečnost ispari, sipaj u manju šerpu malo konjaka, odvoji batake od kostiju, meso iseci na zalogajčiće, dodaj pavlaku i sos u kome se pekla ćuretina. Zatim posoli i dodaj peršun i biber. "Kao dodatak, ja serviram kuvanu pšenicu, a može i krompir ili pirinač. Dve, tri šake pšenice obariš, a zatim propržiš na puteru", piše u knjizi "Kuvari glumci" Milana D. Špičeka i Mine Mart.