
- 350 gr skuvanog krompira
- 2 jaja
- 3 kašike kukuruznog griza
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike pirinča
- kašika kisele pavlake
- sitno iseckan peršun
- vegeta, biber, so
Priprema:
Oljuštite krompir, iseckajte na kockice i obarite u vodi. Iscedite vodu i mutite krompir dok se ne razbiju sve grudvice. Dodajte jaje, griz i peršun, malo posolite i sve izmešajte.
U posudi u kojoj ćete da kuvate čorbu, na malo ulja ispržite crni luk i šargarepu. Zatim u to nalijte litar vode, dodajte pirinač i povremeno mešajte kako se ne bi zalepilo za dno posude.
Od smese sa krompirom koju ste prvo napravili, sada oblikujte knedle.
Kada je pirinač skoro potpuno skuvan, dodajte knedle i kuvajte sve dok ne isplivaju na površinu.
U to dodajte malo soli, vegete i bibera po ukusu. Zatim je začinite tako što ćete dodati umućenu kiselu pavlaku i jaje. Ostavite da se kuva još nekoliko minuta i dodajte peršun.