Potrebno (za četiri testa prečnika 20 cm):
- 300 g oštrog belog brašna, uz mali dodatak za posipanje
- Kašičica kvasca.
- 1 i po kašičica sol.
- Kašičica cimeta.
- 175 ml mlake vode.
- Kašičica maslinovog ulja.
Potrebno za čokoladni nadev:
- 300 ml pudinga od vanile.
- 60 g mlečne čokolade.
- 60 g crne čokolade
- 100 g pločica (mrvica) od bele i crne čokolad
- Šećer u prahu za posipanje (nakon pečenja pice, po izboru).
Priprema:
Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti sat vremena da odstoji. Nakon toga, podeliti ga na četiri dela i svaki deo razvući da podloga za picu bude što tanja. Premazati testo pudingom u tankom sloju i posuti ga izlomljenom čokoladom. Peći 15 minuta na 250 stepeni.
Ako vam se dopada ovaj recept obavezno posetite izložbu "Crno i belo - priča o čokoladi" koja je u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu otvorena do marta 2014. Osim što ćete tamo super da se provedete i da saznate mnogo zanimljivih činjenica u vezi sa čokoladom, možete da dobijete još ovakvih i sličnih recepata koje je osmislila Ivana Popović, poznatija kao blogerka - MALIIV.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji