Potrebno:
- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 g šećera
- 1 vanil šećer
- Malo soli
- 1 celo jaje
- 3 žumanceta
- 100 g otopljenog margarina
- 250 ml toplog mleka
- 50 ml ruma ili nekoliko kapi ekstrata ruma
- 200 g suvog (grožđa, kajsija, brusnice, smokve, banane, ananas...)
- 50 g badema, lešnika, oraha
- Rendana kora jednog limuna
- Malo šećera u prahu
Priprema:
Pomešati brašno, kvasac, šećer, vanil šećer i malo soli. Napraviti udubljenje i dodati jaje, žumanca, puter i mleko. Mešati varjačom. Testo bi trebalo da "odmara" na toplom mestu oko 30 minuta.
Potom dodati iseckano suvo voće koje je bilo potopljeno u rumu, kao i koštunjavo voće koje ste ispekli i oljuštili.
Testu dodati i izrendanu koru od jednog limuna.
Sve sipati u podmazan pleh i peći skoro sat vremena na temperaturi od 180 stepeni Celzijusovih.
Testo možete peći i u malim kalupima za mafine.
Pre služenja pospite prah šećerom.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Mondo ukrštenica za 23. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Zašto navijači Crvene zvezde to rade?": NBA as tražio objašnjenje, jedan detalj mu nije jasan
Odložen meč Crvene zvezde zbog snega: 17 dana bez fudbala do Lige šampiona