Potrebno:

- 450 g brašna

- 1 kesica suvog kvasca

- 100 g šećera

- 1 vanil šećer

- Malo soli

- 1 celo jaje

- 3 žumanceta

- 100 g otopljenog margarina

- 250 ml toplog mleka

- 50 ml ruma ili nekoliko kapi ekstrata ruma

- 200 g suvog (grožđa, kajsija, brusnice, smokve, banane, ananas...)

- 50 g badema, lešnika, oraha

- Rendana kora jednog  limuna

- Malo šećera u prahu

Priprema:

Pomešati brašno, kvasac, šećer, vanil šećer i malo soli. Napraviti udubljenje i dodati jaje, žumanca, puter i mleko. Mešati varjačom. Testo bi trebalo da "odmara" na toplom mestu oko 30 minuta.

Potom dodati iseckano suvo voće koje je bilo potopljeno u rumu, kao i koštunjavo voće koje ste ispekli i oljuštili.

Testu dodati i izrendanu koru od jednog limuna.

Sve sipati u podmazan pleh i peći skoro sat vremena na temperaturi od 180 stepeni Celzijusovih.

Testo možete peći i u malim kalupima za mafine.

Pre služenja pospite prah šećerom.