Pečena jaja i povrće na italijanski način

Potrebno (za 4 porcije):

- 500 g paradajza

-1 crvena paprika

-1 tikvica

- Glavica crnog luka

- 2 veća čena belog luka

- Pola kašičice suvog bosiljka

- Pola kašice soli

- Četvrtina kašičice melevnog crnog bibera

- 4 cela jaja

- Četvrtina šolje parmezana

Priprema:

Povrće iseći na krupnije komade, crni luk po dužini, beli luk izgnječiti. Sve sastojke, osim jaja i parmezana, grilovati u tiganju 30 minuta uz povremeno mešanje.

Zatim presuti u posudu za pečenje. Napraviti četiri udubljenja i u svako sipati po jedno jaje, koje treba posuti parmezanom. Pecite najviše 25 minuta, u rerni ugrejanoj na 200 stepeni Celzijusovih.

U ovom obroku imate: 157 kalorija, 6 g masti od kojih 2 g trans masti, 191 mg holesterola, 455 mg natrijuma, 15 g ugljenih hidrata, 12 g proteina, 142 mg kalcijuma.