Čorba od rasola i praziluka
Potrebno:
- Litar rasola
- Litar vode
- Dve suve paprike
- 300 grama praziluka
- 300 grama kiselog kupusa
- Četiri kašike kukuruznog brašna
- Malo ulja
Priprema:
U dublji lonac sipati rasol i vodu. Ostaviti da provri. Na tiganju propržiti sitno iseckan praziluk i kupus, na kraju dodati kukuruzno brašno. Sve to sipati u proključali rasol i pustiti još malo da prokuva. Služiti toplo.
Supa od rasola i junetine
Potrebno:
- 1,5 litara rasola
- Kilogram junetine
- Dve glavice crnog luka
- Kašika brašna
- Šoljica kisele pavlake
- Tri jajeta
- Kašika ulja
- Kašičica tucane slatke ili ljute paprike
- So i biber po ukusu
Priprema:
Iseckajte junetinu i kuvajte u rasolu dok ne omekša. Sitno seckani luk propržite na ulju, dodajte mu brašno i tucanu papriku. Dobijenu zapršku sipajte u mesom sa rasolom, dodajte so i biber po ukusu i kuvajte oko deset minuta.
U činiji umutite jaja i pavlaku, dodajte čorbi i služite toplo.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina