Potrebno (za pleh srednje veličline):

- 4 jcela jaja

- 2 šoljice ulja

- 2 šoljice mleka

- 2 šoljice kukuruznog brašna

- 2 šoljice običnog belog brašna

- kesica praška za pecivo

- 150 g šunke (propržene slanine, kulena, sudžuka... šta već imate u frižideru)

- 150 g kiselih krastavčića (ili bilo kojeg kiselog povrća, može i iz turšije)

- 150 g tvrdog sira (bilo koji kačkavalj, sjenički i sličan stariji, masniji sir)

- malo soli, bibera, malo iseckanog peršuna, po želji i origano

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno, a potom ostale sastojke koje ćete iseći na krupnije komade, kako bi se osetili i grickali kada se uzme parče pite. Možete peći i u kalupima za mafine.

Isecite na kocke jednake veličine, služite vruće ili ohlađeno, uz pivo, vino, kiselo mleko.