
Sastojci :
- 6 jaja
- 500 grama maskarpone sira
- 450 grama svežih malina
- 250 ml instant kafe
- 120 grama šećera
- oko 40 piškota
- Kakao prah (samo za posipanje)
Priprema:
Skuvajte espreso ili nes kafu, sa malo šećera i ostavite da se ohladi.
Odvojite žumance od belanca. Dodajte polovinu šećera u žumanca i mutate dok ne dobijete kremastu masu. Dodajte sir.
U drugoj činiji umutite belanca sa preostalom polovinom šećera, dok ne dobijete čvrstu masu.
Sve sastavite i lagano izmešajte.
Piškote kratko umačite u kafu i njima pokrijte dno pliće činije, "đuveča". Prelijte kremom, pospite opranim i osušenim malinama, zatim opet poređajte piškote umočene u kafu. Prekrijte ih preostalim maslinama, pospite kakao prahom i ostavite u frižideru najmanje tri sata pre služenja.