Potrebno za četiri osobe:
- Četiri parčeta lososa
- dve kašike meda
- kašika senfa
- sok od jednog limuna
- dva čena belog luka
- po kašičica ruzmarina i majčine dušice
- morska so i biber po ukusu
- Kilogram krompira
- Šolja maslinovog ulja
Priprema:
Umutiti pola šolje maslinovog ulja, med, senf i limun i time bogato premazati ribu sa koje je oguljena koža. Zaseći ribu na nekoliko mesta i u te proreze ubaciti začine, so i iseckan beli luk.
U vatrostalnu posudu poređati obaren krompir isečen na krupne kriške, a preko njega so, biber i ulje, na kraju ribu.
Prelijte sve ostatkom mešavine kojom ste prethodno namazali ribu.
Peći u rerni na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.
Služite toplo, uz suvo crno vino.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti