Potrebno za četiri osobe:
- Četiri parčeta lososa
- dve kašike meda
- kašika senfa
- sok od jednog limuna
- dva čena belog luka
- po kašičica ruzmarina i majčine dušice
- morska so i biber po ukusu
- Kilogram krompira
- Šolja maslinovog ulja
Priprema:
Umutiti pola šolje maslinovog ulja, med, senf i limun i time bogato premazati ribu sa koje je oguljena koža. Zaseći ribu na nekoliko mesta i u te proreze ubaciti začine, so i iseckan beli luk.
U vatrostalnu posudu poređati obaren krompir isečen na krupne kriške, a preko njega so, biber i ulje, na kraju ribu.
Prelijte sve ostatkom mešavine kojom ste prethodno namazali ribu.
Peći u rerni na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.
Služite toplo, uz suvo crno vino.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!