Potrebno:

- Pile od kilogram i po, dva

- Šolja maslinovog ulja

- Limenka piva

- Glavica belog luka

- Sveža ljuta paprika

- Kupovni sos za roštilj

- Kašičica korijandera

Kašičica aleve paprike (ljute ili ne)

- Kašika semena komorača

- Kašičica kumina (može kim kao zamena)

- Kašičica morske soli

- Kašičica mlevenog crnog bibera

- Kašika smeđeg šećera

Priprema:

Pile izvadite iz frižidera, da bude na soboj temperaturi pre pečenja.

Rernu zagrejte na 200 stepeni Celzijusovih. Začine (sve osim korijandera) izmrvite u tučku, do praha.

Pile namažite maslinovm uljem, istrljate začinima i zalijte pivom - oko dve trećine konzerve. Ostatak možete da popijete.

Pile navucite na praznu konzervu, kao da sedi i postavite u pleh. Pecite oko sat vremena, a zatim ga izvadite iz rerne, pomoću četkice za kuvanje premažite sosom za roštilj, a zatim vratite u rernu da se peče još oko 10 minuta.

Da biste proverili da li je meso pečeno, ubodite oštrim nožem najdeblji deo butine - ako je meko i sočno, meso je pečeno.

Pre služenja, pile skinite sa konzerve, iseckajte na porcije i pospite, svako parče, iseckanim belim lukom, ljutom paprikom i korijanderom.

Pile treba da bude lepljivo i sočno, a služi se uz pivo, naravno.