
Potrebno:
- Pile od kilogram i po, dva
- Šolja maslinovog ulja
- Limenka piva
- Glavica belog luka
- Sveža ljuta paprika
- Kupovni sos za roštilj
- Kašičica korijandera
- Kašičica aleve paprike (ljute ili ne)
- Kašika semena komorača
- Kašičica kumina (može kim kao zamena)
- Kašičica morske soli
- Kašičica mlevenog crnog bibera
- Kašika smeđeg šećera
Priprema:
Pile izvadite iz frižidera, da bude na soboj temperaturi pre pečenja.
Rernu zagrejte na 200 stepeni Celzijusovih. Začine (sve osim korijandera) izmrvite u tučku, do praha.
Pile namažite maslinovm uljem, istrljate začinima i zalijte pivom - oko dve trećine konzerve. Ostatak možete da popijete.
Pile navucite na praznu konzervu, kao da sedi i postavite u pleh. Pecite oko sat vremena, a zatim ga izvadite iz rerne, pomoću četkice za kuvanje premažite sosom za roštilj, a zatim vratite u rernu da se peče još oko 10 minuta.
Da biste proverili da li je meso pečeno, ubodite oštrim nožem najdeblji deo butine - ako je meko i sočno, meso je pečeno.
Pre služenja, pile skinite sa konzerve, iseckajte na porcije i pospite, svako parče, iseckanim belim lukom, ljutom paprikom i korijanderom.
Pile treba da bude lepljivo i sočno, a služi se uz pivo, naravno.