Potrebno:

- 2 šolje šećera
- Šolja putera
- 4 jaja
- 4 kašičice ekstrkta vanile
- 3 šolje brašna
- Tri kašičice praška za pecivo
- Šolja mleka

Priprema:

Umutiti puter i šećer dok ne dobijete krem. Dodati jaja, jedno po jedno, zatim vanilu. Promešati sve. U drugoj činiji pomešati brašno sa praškom za pecivo i dodati u prethodno umućen krem sa jajima i vanilom. Sve dobro izmešati da ne ostanu grudvice. Na kraju, dodati mleko i mešati dok ne bude jednako i glatko.

Dobijenu smesu podelite na dva dela, od jednog izdvojte dve šolje i sipajte u posudu u kojoj ćete peći tortu.

Drugi deo smese, podelite u pet zasebnih činija i dodajte u svaku činiju drugu boju, po izboru.

Svaki obojeni deo sipajte u po jednu kesu za zamrzivač i napravite rupicu kroz koju ćete lagano cediti smesu u pleh za pečenje, po papiru za pečenje, kao što je pokazano u videu. Kada potrošite sav materijal, pecite u zagrejanoj rerni, oko 20 minuta, na 180 stepeni Celzijusovih.

Kada je testo ispečeno, vadite srca modlom u tom obliku i secite tamniji deo. Dobijena srca poređajte u pleh i stavite u frižider.

Ispecite kratko u rerni, na samo pet minuta, testo dobijeno od prethodno odvojene dve šolje. Po tome zatim poređajte srca iz frižidera, koja ste naređali jedno na drugo. Nakon spuštanja u posudu za pečenje vrh srca, onaj trouglasti, ne obli deo, trba da bude okrenut na gore.  Prekrijte ostatkom bele smese i vratiti u rernu na 20 minuta na 180 stepeni.

Kada je torta ispečena, ukrasite je po želji ili fondanom kao što je prikazano u videu.

Videotorta