Ona ima 42 godine i voli da se hrani zdravo, mada je pre nekoliko dana izjavila kako su za savršeno opuštanje nekada neophodni pica, cigareta i martini ili čaša crnog vina.

"Kada rešim da se 'očistim' od nezdrave hrane, uglavnom jedem barenu ribu i povrće", kaže glumica koja je objavila kuvar za vegetarijance. 

Videogvinet paltrou

Glumica kaže da obožava praznike, najviše joj prija kada je društvu ljudi koje voli i da joj je to bitnije od mesta na kojem je, da li je u gradu ili na selu. "Pokloni su iznenađenje i umem dobro da ih krijem", kaže glumica i dodaje da ne spada u one koji donese novogodišnje odluke, već se trudi da svaki dan tokom godine bude ono što želi.

"Osećam se loše ako nešto obećam sebi, a to onda ne ispunim."

Što se ishrane tiče, kaže da nije teško hraniti se zdravo, samo treba malo da razmišljamo: "Nemojte jesti stihijski i prvo što vam je pri ruci", kaže Gvinet i daje recept za supu od pečene šargarepe.

Sastojci:
- 6 do 8 šargarepa srednje veličine, očišćene i iseckane na kockice
- 6 šolja pileće supe (od supe u kocki)
- komad đumbira, oljuštenog
- manja glavica sitno iseckanog crnog luka
- dva cela čena belog luka
- kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu

Priprema:

Pola količine šargarepe stavite u pleh, posolite i pobiberite, poprskajte maslinovim uljem i pecite na najjačoj temperaturi oko 20 minuta.

Za to vreme, u dubljoj šerpi, đumbir kuvajte u supi dok ne provri, dodajte luk i smanjite vatru. Neka krčka dok luk ne omekša. Dodajte preostalu količinu šargarepe i kuvajte još pet minuta dok povrće blago ne omekša, ali nikako skroz. Sve sipajte u blender, dodajte i pečenu šargarepu, so, biber, ulje i sve izmiksajte dok ne dobijete glatku čorbu.