Potrebno:
- 400 grama brašna
- manje pakovanje kvasca
- kašika meda
- pola decilitra mleka sobne temperature
- 100 grama putera
- jedno jaje
- prstohvat soli
- 200 grama krupno seckanih oraha, badema, lešnika (šta imate u kući)
- 200 grama suvih šljiva, smokvi, kajsija (šta imate u kući)
- sok od jednog limuna
- pola šolje voćnog likera po želji
- 150 grama šećera
Priprema:
Suvo voće i orašaste plodove pripremite ranije, može i 24 sata: iseckajte, prelijte limunovim sokom i likerom, dodajte šećer, poklopite i ostavite da se ukusi pomešaju.
Umesite testo od brašna, kvasca (u mleku), jaja i meda, i ostavite da naraste. Nakon sat vremena dodajte seckano suvo voće i koštunjave plodove, pa premesite. Sipajte u namazan kalup za kuglof ili u nekoliko manjih za mafine. Neka "odmori" i naraste još jedno 20 minuta, premažite toplom vodom i potom pecite na 200 stepeni celzijusovih oko sat vremena.
Odlično ide uz čaj, ali i kuvano vino sa karanfilićem.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!