Suvo voće i orahe koji su vam preostali od Badnje večeri možete da iskoristite za ovaj super kolač.
Potrebno: - 400 grama brašna - manje pakovanje kvasca - kašika meda - pola decilitra mleka sobne temperature - 100 grama putera - jedno jaje - prstohvat soli - 200 grama krupno seckanih oraha, badema, lešnika (šta imate u kući) - 200 grama suvih šljiva, smokvi, kajsija (šta imate u kući) - sok od jednog limuna - pola šolje voćnog likera po želji - 150 grama šećera Priprema: Suvo voće i orašaste plodove pripremite ranije, može i 24 sata: iseckajte, prelijte limunovim sokom i likerom, dodajte šećer, poklopite i ostavite da se ukusi pomešaju. Umesite testo od brašna, kvasca (u mleku), jaja i meda, i ostavite da naraste. Nakon sat vremena dodajte seckano suvo voće i koštunjave plodove, pa premesite. Sipajte u namazan kalup za kuglof ili u nekoliko manjih za mafine. Neka "odmori" i naraste još jedno 20 minuta, premažite toplom vodom i potom pecite na 200 stepeni celzijusovih oko sat vremena. Odlično ide uz čaj, ali i kuvano vino sa karanfilićem.