
Potrebno:
- 2 decilitra ražanog brašna
- decilitar heljdinog brašna
- 4 decilitra integralnog speltino brašna
- 30 grama rastopljenog maslaca
- semenke po želji
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike psylliuma ( ljuspice )
- kašičica soli
- 5 decilitara kisele vode
- decilitar obične vode
Postupak:
Izmešati suve sastojke, dodajte rastopljen maslac i na kraju vodu. Mešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu masu ( što manje mešanja testa to bolje).
Ostaviti testo da odmara između 20 i 30 minuta. Zatim testo vaditi mokrim rukama , oblikujte veknu i ostavite da odmori oko 10 minuta.
Pre pečenja premažite veknu hladnom vodom.
Pecite 35 do 40 minuta, na 200 stepeni Celzijusovih.
Napomena: ako vam smesa ostane žitka, nemojte oblikovati veknu već stavite na pek papir pa u kalup. Različita brašna, različito upijaju vodu, pa stavite manje vode.
Recept preuzet sa sajta "Hrono kuhinja".
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.