Potrebno za četiri osobe:
- sitno iseckana manja glavica crnog luka (može i pola galvice)
- izrendana kora limuna
- isceđen sok od jedne polovine limuna
- morske soli po ukusu
- dve kašike maslinovog ulja
- šolja skuvanog žita
- 400 grama prepečene slanine isečene na trake
- dve kašike golice
- dve kašike maslinovog ulja
- šolja skuvanog žita
- 400 grama prepečene slanine isečene na trake
- dve kašike golice
- pola kašičice čilija u prahu
- dve šolje obarenog i isečenog na trake kelja
- dve šolje prepolovljenih sitnijih jagoda
- mleveni crni biber po ukusu
- dve šolje obarenog i isečenog na trake kelja
- dve šolje prepolovljenih sitnijih jagoda
- mleveni crni biber po ukusu
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, s tim što ćete slaninu iscediti od suvišne masti tako što ćete je postaviti na ubrus, a kelj ostaviti kratko da se ocedi tečnost u kojoj je kuvan. Ulje, sok od limuna i začina, posebno sastavite, napravite preliv koji ćete naknadno ubaciti u ostale sastojke.
Jagode dodajte neposredno pre služenja.
Možete jesti odmah, dok je jelo još toplo, ali će podjednako ukusno biti i nakon dva, dana, kada odstoji u frižideru. Međutim, i u tom slučaju, jagode dodajte naknadno.
Prijatno!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija