Potrebno za četiri osobe:

- sitno iseckana manja glavica crnog luka (može i pola galvice)
- izrendana kora limuna
- isceđen sok od jedne polovine limuna
 - morske soli po ukusu
- dve kašike maslinovog ulja
- šolja skuvanog žita
- 400 grama prepečene slanine isečene na trake
- dve kašike golice
- pola kašičice čilija u prahu
- dve šolje obarenog i isečenog na trake kelja
- dve šolje prepolovljenih sitnijih jagoda
- mleveni crni biber po ukusu
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, s tim što ćete slaninu iscediti od suvišne masti tako što ćete je postaviti na ubrus, a kelj ostaviti kratko da se ocedi tečnost u kojoj je kuvan. Ulje, sok od limuna i začina, posebno sastavite, napravite preliv koji ćete naknadno ubaciti u ostale sastojke.
Jagode dodajte neposredno pre služenja.
Možete jesti odmah, dok je jelo još toplo, ali će podjednako ukusno biti i nakon dva, dana, kada odstoji u frižideru. Međutim, i u tom slučaju, jagode dodajte naknadno.
Prijatno!