Čili (sa pasuljem) možda zvuči kao jelo za koje koje vam je potreban veliki trud da bi ispalo ukusno. U tom slučaju će vas iznenaditi da čili sa tri jednostavna sastojka može biti "prste da poližeš". Provereno!
Sastojci:
500 grama mlevenog mesa (po izboru)
dve konzerve crvenog pasulja
jedan litar paradajz sosa za kuvanje
Način pripreme:
Izdinstajte mleveno meso u dubokom tiganju ili šerpi (potrebno je da bude dovoljno velika da posle stane pasulji paradajz sos). Ubacite so i biber po želji.
Kada je meso gotovo, u posudu sipajte paradajz sos i mešajte nekih 10-15 minuta. Ukoliko želite da čili bude ljut, ubacite jednu ljutu papričicu. Za umerenu ljutinu, isecite je na pola, a za ljubitelje "bljuvanje vatre", iseckajte je na sitnije komade kako bi pustila što više ljutine.
Sos je krenuo da "krčka"? Dospite dve konzerve crvenog pasulja, promešajte još nekih pet minuta i gotovo!
Ova količina je za četiri do pet osoba, a da bi sos bio gušći kupite pasirani paradajz sos za kuvanje ili ubacite u smesu dok se kuva kašiku brašna (dobro promešajte) - to će definitivno pomoći.
Prijatno!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina