POTREBNO:

- 100 grama speltinog brašna

- 100 grama ražanog brašna

- 40 grama heljdinog brašna

- 40 grama ovsenog brašna

- kašičica belog luka u prahu

 - kašičica origana

- ravna kašičica morske soli

- 2 kašičice praška za pecivo

- kašika belog susama

- kašika crnog susama

- kašika maslinovog ulja

- 240 militara kisele vode

PRIPREMA:

Uključite rernu da se ugreje do 210 stepeni Celzijusovih. U činiji suve sastojke i dodajte maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve promešajte kašikom. Dobićete baš gustu smesu. Sud za pečnje pokrijte pek papirom, a onda sipajte smesu. Mokrim rukama "razvucite" smesu po pekaču. Zatim malo zarežite nožem po površini. Rernu pojačajte na najviše 230 stpeni i pecite oko 35 minuta. Isecite i jedite kada se prohladi.

(Recept preuzet sa sajta Hrono kuhinja)