Amerikanac Džonatan Markus je napravio revoluciju u kulinarstvu: ispohovao je vodu!

"To je bila najblaža stvar koju sam u životu probao", rekao je Markus nakon što je gricnuo svoj delikates.

Kako mu je to, uopšte, pošlo za "varjačom?

Tako što je malo vode stavio u kalcijum-alginat, jestivu supstancu koja liči na žele, i tako je dobio kuglicu.

Vodenu "ćuftu" je potom uvaljao u brašno, jaje i prezle, bač kako kada pohujemo bilo koju drugu namirnicu, i spustio u vrelo ulje u fritezi. 

Za samo nekoliko minuta dobio je pohovanu vodu!

POGLEDAJTE VIDEO:

Autor videa je ispod svoje objavio napisao VAŽNO OBAVEŠTENJE:

"Ovo može biti veoma opasno . Ako voda iscuri dok prži u ulju, može doći skoro do eksplozije ulja svuda, i možete ozbiljno da se opečete. Zato, ne pokušavajte ovo bez odgovarajućih mera predostrožnosti. Ne konzumirajte dok se ne ohladi jer možete da se opčete. Takođe, ukus nije posebno dobar. Upozoriio sam vas."

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.