Jaja prvo obarite, i to na uobičajeni način. Prospite tu vodu, a zatim jaja prelijte crvenim vinom, tako da sva budu pokrivena vinom. Dodajte i malo soli, pola kašičice, ili jednu celu, zavisi od toga koliko imate jaja.
Ostavite da vino vri još pet minuta, a zatim šerpu sklonite sa šporeta i poklopite je. Ostavite sve tako celu noć, najkraće 12 sati.
Kada jaja izvadite, pustite ih da se sama osuše na papirnom ubrusu, ili kartonu za jaja.
Ovako bojadisana jaja imaju tamno ljubičastu boju koja specifično svetluca na svetlu.
Treba da znate i to da ova jaja mogu da jedu i deca, jer vino ne prolazi kroz ljusku, a i alkohol ispari tokom kuvanja.
Takođe, jaja ofarbana vinom imaju isti ukus kao i "obična" jaja.
Pročitajte i ovo:
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte