Kuhinja

Mirisni i mekani mafini sa breskvama i cimetom

Izvor mondo.rs

Ispuniće celu kuću neodoljivim mirisima...

Evo šta vam je potrebno da spremite ove jednostavne mafine sa breskvama (ili nekim drugim voćem). 

Sastojci:

380 grama brašna

Kašika cimeta

Kašičica praška za pecivo

Kašičica soli

250 mililitara ulja

Tri jaja

300 grama šećera

Četiri breskve – očistiti, oljuštiti i iseći na listiće

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite kalup za mafine.

U većoj posudi pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo i so. U odvojenoj posudi pomešajte ulje, jaja i šećer, umutite, pa spojite sa suvim sastojcima. Dobro sve izmešajte, dodajte iseckane breskve, blago promešajte i nalijte u kalup za mafine.

Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista kad bocnete mafin. Ostavite da se ohladi i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Povezane vesti