Evo šta vam je potrebno da spremite ove jednostavne mafine sa breskvama (ili nekim drugim voćem).
Sastojci:
380 grama brašna
Kašika cimeta
Kašičica praška za pecivo
Kašičica soli
250 mililitara ulja
Tri jaja
300 grama šećera
Četiri breskve – očistiti, oljuštiti i iseći na listiće
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite kalup za mafine.
U većoj posudi pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo i so. U odvojenoj posudi pomešajte ulje, jaja i šećer, umutite, pa spojite sa suvim sastojcima. Dobro sve izmešajte, dodajte iseckane breskve, blago promešajte i nalijte u kalup za mafine.
Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista kad bocnete mafin. Ostavite da se ohladi i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!