Pripremite slatke zalogajčiće u kojima će svi uživati! Evo šta vam je potrebno.
Sastojci:
225 grama putera
135 grama šećera
Jedno jaje
Kašičica i po ekstrakta vanile
Kašičica rendane kore limuna
260 grama brašna
¼ kašičice praška za pecivo
1/8 kašičice soli
Pola šolje džema od višanja
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U posudi srednje veličine umutite puter i šećer, dok smesa ne postane glatka. Umuite jaje, dodajte ekstrakt vanile i limunovu koru. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa sve te sastojke spojite i umutite, da dobijete testo.
Podelite testo na dva dela, zatim oba dela odvojeno razvucite u pravougaoni oblik, ali ispod i odozgo stavite papir za pečenje. Tako ostavite u frižider na sat vremena.
Zagrejte rernu na 175 stepeni i podmažite pleh.
Izvadite testo iz frižidera, skinite gornji papir isecite testo na kvadvate veličine otprilike po četiri centimetra. Na kvadrat stavite otprilike kašičicu džema, a odozgo poklopite drugim kvadratićem testa – ivice pritisnite viljuškom, da džem ne bi izlazio, a na vrhu probužite nekoliko rupica na testu da bi se kolačići bolje ispekli.
Poređajte ih na pleh i pecite devet do 11 minuta ili dok ivice ne postanu braonkaste. Ostavite raviole da se prohlade, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!