Isprobajte recept za kolačiće koji će vas oduševiti!
Sastojci:
Pola šolje masti
1 1/3 šolje smeđeg šećera
Jedno jaje
Dve šolje brašna
Kašičica sode bikarbone
Pola kašičice soli
Kašičica mlevenog cimeta
Pola kašičice mlevenog karanfilića
¼ kašičice muskatnog oraščića
Šolja seckanih oraha
Dve manje jabuke
Šolja suvog grožđa
¼ šolje mleka
Šolja i po šećera u prahu
Kašika putera
Pola kašičice ekstrakta vanile
Dve i po kašike slatke pavlake
Pripema:
Pomešajte mast sa smeđim šećerom i umutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte jaje, pa još mutite.
U posudici pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so, cimet, karanfilić i muskatni oraščić, pa polovinu ovih suvih sastojaka spojite sa kremastom smesom. Dodajte orahe, jabuku iseckanu na kockice, suvo grožđe, a zatim i drugu polovinu suvih sastojaka, kao i mleko, i sve dobro izmešajte.
Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte kolačiće (vadite ih kačišicom) i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 10 do 12 minuta.
U međuvremenu, napravite glazuru. Pomešajte šećer u prahu, puter, ekstrakt vanile i slatku pavlaku – po potrebi dodajte još slatke pavlake, dok ne dobijete željenu gustinu preliva. Sve sastojke dobro izmešajte i prelijte ih preko toplih kolačića.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!