RASKOŠNO i DOMAĆINSKI: Napravite zapečeni pasulj sa jagnjetinom

Ako pitate naše bake, nema mesa koje se ne slaže uz pasulj...

Umesto svinjskih suvih rebaraca, napravite pasulj sa jagnjećim butom.

Garantujemo da će vam se dopasti!

Sastojci:

1,5 kg jagnjetine od buta

1 glavica crnog luka

2 krompira

2 šargarepe

½ korena celera

6 čenova belog luka

400 g pasulja

400 g paradajza

1 šoljica za kafu belog vina

2 kašike biljnog začina

1 kašika suve slatke paprike

malo mlevene ljute paprike

ruzmarin

malo vode

ulje

so

biber

Priprema:

Pasulj kratko skuvati u vodi i ocediti. Jagnjetinu iseći na manje komade, pa propržiti na ulju, sa svih strana, da fino porumeni. U sredinu velike i duboke tepsije staviti jagnjetinu, a okolo isečeno povrće i završiti paradajzom. Posoliti, pobiberiti i po ukusu posuti mlevenom ljutom paprikom. Vino zagrejati i pomešati sa biljnim začinom i slatkom mlevenom paprikom. Naliti preko povrća i, po potrebi, dodati malo vode, tako da tečnosti ima negde do polovine tepsije. Po vrhu posuti ruzmarinom. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u rerni na 180° stepeni C, najmanje dva sata.