Umesto svinjskih suvih rebaraca, napravite pasulj sa jagnjećim butom.
Garantujemo da će vam se dopasti!
Sastojci:
1,5 kg jagnjetine od buta
1 glavica crnog luka
2 krompira
2 šargarepe
½ korena celera
6 čenova belog luka
400 g pasulja
400 g paradajza
1 šoljica za kafu belog vina
2 kašike biljnog začina
1 kašika suve slatke paprike
malo mlevene ljute paprike
ruzmarin
malo vode
ulje
so
biber
Priprema:
Pasulj kratko skuvati u vodi i ocediti. Jagnjetinu iseći na manje komade, pa propržiti na ulju, sa svih strana, da fino porumeni. U sredinu velike i duboke tepsije staviti jagnjetinu, a okolo isečeno povrće i završiti paradajzom. Posoliti, pobiberiti i po ukusu posuti mlevenom ljutom paprikom. Vino zagrejati i pomešati sa biljnim začinom i slatkom mlevenom paprikom. Naliti preko povrća i, po potrebi, dodati malo vode, tako da tečnosti ima negde do polovine tepsije. Po vrhu posuti ruzmarinom. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u rerni na 180° stepeni C, najmanje dva sata.