Francuski desert: Pita s jabukama i suvim voćem

Neka vam kuća miriše kao francuska poslastičarnica...

Fantastična kombinacija jabuka, suvog voća i badema, lešnika i oraha.

Sastojci:

500 g kora za pitu

500 g šećera

sok od 1 limuna

100 g suvog grožđa

200 g mešavine oraha, lešnika i badema

1 jabuka

50 g suvih kajsija

50 g suvih šljiva

1 čašica ruma

ulje

Priprema:

U šećer sipati vodu da ogrezne i na tihoj vatri skuvati gust sirup. Pred kraj kuvanja, dodati sok od limuna. Lešnike, bademe i orahe samleti ili sitno iseći. Suvo grožđe potopiti u rum a suve šljive u mlaku vodu. Iseckati jabuku i kajsije. Suve šljive ocediti od vode, izvaditi im koštice i iseckati ih sitno. Kore za pitu ređati jednu po jednu u namašćenu okruglu tepsiju, prelivati ih sirupom od šećera i posipati pripremljenim voćem. Na gornju koru poređati pripremljeno voće, preliti sirupom od šećera i ispeći u zagrejanoj rerni. Voditi računa da se pita ne prepeče, već da ostane sočna.