Fantastična kombinacija jabuka, suvog voća i badema, lešnika i oraha.
Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g šećera
sok od 1 limuna
100 g suvog grožđa
200 g mešavine oraha, lešnika i badema
1 jabuka
50 g suvih kajsija
50 g suvih šljiva
1 čašica ruma
ulje
Priprema:
U šećer sipati vodu da ogrezne i na tihoj vatri skuvati gust sirup. Pred kraj kuvanja, dodati sok od limuna. Lešnike, bademe i orahe samleti ili sitno iseći. Suvo grožđe potopiti u rum a suve šljive u mlaku vodu. Iseckati jabuku i kajsije. Suve šljive ocediti od vode, izvaditi im koštice i iseckati ih sitno. Kore za pitu ređati jednu po jednu u namašćenu okruglu tepsiju, prelivati ih sirupom od šećera i posipati pripremljenim voćem. Na gornju koru poređati pripremljeno voće, preliti sirupom od šećera i ispeći u zagrejanoj rerni. Voditi računa da se pita ne prepeče, već da ostane sočna.