Kuhinja

Kremasti, čokoladni i krckavi: Kolačići kojima nećete moći da odolite!

Autor MONDO/Nataša Petrović

Lagani recept za kolačiće koji su spremni za pola sata!

Peku se oko 20 minuta, lako se spremaju i imaju neodoljiv ukus - uverite se i sami!

Sastojci:

200 putera (omekšati na sobnoj temperaturi)

Pola šolje šećera u prahu

Kašičica ekstrakta vanile

1 ¼ šolje brašna

¼ šolje kakaa

Šolja i po kornfleksa

Za preliv:

Kesica pudinga od čokolade

15 grama putera

Kašika-dve vrele vode

Šaka oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh pripremite i obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi umutite puter, šećer i ekstrakt vanile, da smesa postane glatka. Zatim dodajte kakao i brašno, pa kornfleks, i sve dobro izmešajte.

Od smese rukama oblikujte loptice, a kada ih spustite na pleh, pritisnite kašičicom odozgo, da napravite udubljenje. Pecite ih oko 15-20 minuta, a zatim pripremite preliv.

U posudi pomešajte puding u prahu sa puterom i kašikom vrele vode, pa izmešajte. Po potrebi dodajte još vode, dok smesa ne dobije gustinu fila. Na svaki kolač namažite malo fila, pa zatim odozgo stavite orah.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!