Kuhinja

ROLS-ROJS MEĐU SLATKIŠIMA I ZVEZDA BOŽIĆNE TRPEZE: Pavlova u obliku jelke na 4 sprata - svi će tražiti parče više

Autor Maja Gašić

Najukusnija torta u još raskošnijem izdanju

Izvor: Instagram/Screenshot/bakine_djakonije

Fatima Fejzulović, čiju Instagram stranicu "Bakine đakonije", prati više od osam hiljada ljubitelja dobre kuhinje, sa čitateljima MONDA podelila je najbolji recept za čuvenu Pavlovu tortu, a kako je mnogi zovu rols-rojs među slatkišima.

"Obradujte svoje najmlađe ovom prelepom tortom za Božić. Snežnobela, nadevena kremom i voćem po vašem ukusu, oduševiće čak i one koji ne vole slatko i naterati da probaju i čak traže parče više i oni koji su na redukcionim dijetama", poručila je Fatima.

A evo i kako da napravite Pavlovu na 4 sprata...

Sastojci: 

4 belanceta

prstohvat soli

220 g kristal šećera

1 kašičica jabukovog sitćerta

1 kašičica gustina

Nadev:

250 ml slatke pavlake

nar

Priprema:

U posudi u kojoj će se pripremati torta dodati belanca i prstohvat soli i mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera, dok smesa ne postane toliko čvrsta da ne može iz posude ispasti. Zatim dodati sirće i dalje muteći i na kraju dodati gustin. U tepsiju u kojoj će se torta peći staviti pek papir, na koji treba obeležiti olovkom 4 kruga različitih veličina. Jedan veličine tanjirića za kolače, drugi veličine tacne od šolje za kafu, treći krug od čaše za vodu, a poslednji od rakijske čaše. Nacrtani papir prevrnuti da iscrtana strana bude na dnu pleha, pa naneti smesu (videće se obrsi olovke po kojima treba nanositi smesz). Krugove peći na 100 stepeni C 2 sata. Nakon pečenja, malo odškrinuti vrata pećnice i ostaviti kore u pećnici sve dok se skroz ne ohlade. Umutiti slatku pavlaku premazati koru i posuti bobicama nara, preko toga staviti drugu i ponoviti postupak, kao i sa trećom i četvrtom korom. Ukrasiti onako kako ko od vas želi.

Uživajte u ovom slatkišu, prijatno!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.