Kuhinja

Krenite na čarobnu avanturu uz ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula

Izvor Promo

Pravilna ishrana u detinjstvu igra ključnu ulogu u fizičkom, mentalnom i emocionalnom razvoju dece. Dobar nutritivni unos tokom ovog perioda podržava pravilan rast, jača imunološki sistem i poboljšava kognitivne funkcije.

Izvor: Promo

Adekvatna ishrana obezbeđuje potrebne hranljive materije poput vitamina, minerala i proteina, što podržava razvoj mozga, kostiju i mišića.
Ishrana bogata voćem, povrćem, žitaricama i izvorima proteina gradi temelje zdravih životnih navika. Suprotno tome, nepravilna ishrana može dovesti do ozbiljnih problema poput gojaznosti, nedostatka hranljivih materija i povećanog rizika od oboljenja srca. Roditelji, staratelji i obrazovne institucije imaju odgovornost da podižu svest o značaju pravilne ishrane i obezbede deci najbolje uslove za odrastanje.

Izvor: Promo

ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula

Veoma je važno da deci od ranog detinjstva usadimo ljubav prema zdravoj ishrani. Nestlé „ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula“ vam u tome može pomoći, jer nudi 14 recepata za uravnotežene obroke. Predstavljeni na zanimljiv i slikovit način, svaki od 14 obroka prilagođen je deci kako bi uživali u svakom zalogaju.

Način na koji se hrana servira deci može imati značajan uticaj na njihove prehrambene navike. Prikazivanje hrane na kreativan način može povećati interes dece za raznovrsnim namirnicama, jer mališani više „slušaju“ očima. Aranžiranjem hrane kroz različite oblike sa kojima se mališani susreću u svakodnevnom životu, kreativnim nazivima jela ili raznim bojama, deca će otkrivati raznolikost hranljivih namirnica koje bi možda zaobišli. Upravo ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula pruža roditeljima korisne smernice, ali i inspiraciju kako aranžirati hranu. Zabaviti se zajedno sa decom dok pravite ukusnu Kućicu od povrća i hleba, ili pak Dinosaurus ražnjiće, i budete sigurni da im pružate uranotežen i hranljiv obrok.
Nestlé već više od 10 godina radi na podizanju svesti o važnosti formiranja zdravih životnih navika u domenu pravilne ishrane, ali i fizičke aktivnosti i to najviše u detinjstvu kao periodu intenzivnog rasta i razvoja. ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula je jedan od mnogobrojnih edukativnih materijala koji olakšavaju roditeljima pripremu ukusnih i nutritivno bogatih obroka zajedno sa decom.

Vaš besplatan primerak ZdravoKlopajmo kuvara za sva čula možete preuzeti klikom na link, a više informacija o ovom jedinstvenom kuvaru pročitajte ovde.

Izvor: Promo

Veštine za ceo život

Uključivanje dece u proces pripreme hrane ima mnoge prednosti. To im omogućava da razvijaju važne veštine, poput merenja, seckanja i mešanja, što poboljšava njihovu motoriku i koordinaciju. Osim toga, deca koja su aktivno uključena u kuhinjske aktivnosti često razvijaju pozitivan odnos prema hrani i veći interes za raznovrsnim namirnicama. Ova interakcija takođe može biti prilika za učenje o nutritivnim vrednostima hrane i značaju zdravih prehrambenih izbora.

Kroz ovaj proces, deca takođe stiču osećaj odgovornosti i samopouzdanja, jer doprinose porodičnom obroku. Takođe, zajedničko kuvanje predstavlja priliku za izgradnju snažnih porodičnih veza i deljenje važnih trenutaka. Ova iskustva u kuhinji ne samo da oblikuju njihov ukus, već i stav prema hrani koji može trajati tokom celog života. Zato je važno stvaranje pozitivnog okruženja u kuhinji, koje može imati dugoročne benefite za zdravlje i blagostanje dece.

Zdrave navike stečene u detinjstvu, prate nas tokom celog života. Zbog toga je važno da najmlađim pružimo temelje zdravog odnosa prema hrani, jer samo tako mogu u potpunosti da izgrade put ka zdravijim životnim navikama koje će primenjivati tokom celog života.