O problemima u krevetu niko ne voli da govori, ali mnogi parovi ih imaju, o čemu svedoči i seksolog dr Aleksandar Milošević.

"Srbija je u jednom velikom vakuumu kada je pitanju seksualnost, svi podaci govore o tome. Vlada opšte nezadovoljstvo, jedno kompletno nerazumevanje. Postoji strah neprepoznavanja potreba, needukacija i žena i muškaraca. Žene ne znaju šta je potrebno muškacrima, imitraju ono što vide preko sajtova, pornografije. Najveći negativan uticaj na seksualnost ima nagla edukacija preko interneta, to će dovesti do promene", smatra ovaj stručnjak.

Mnogi muškarci dolaze kod njega po stručan savet i pomoć, a doktor nam je otkrio šta je najveći problem današnjih muškaraca.

"Pre 25-30 god glavni problem mlađih je bio rana ejakulacija, danas je upravo problem da dožive ejakulaciju. Mogu da imaju odnos sa ženom, ali ne mogu da dožive ejakulaciju prirodnim putem, nego je potrebna ruka. Otuđenost je danas užasna, svaki odnos je mali rat, koji se završi orgazmom, velikim pomirenjem".

Kao jedan od glavnih problema među parovima navodi i – komunikaciju.

"Danas imate lakoću življenja. Masturbacija je nekada prepoznata od strane crkve u srednjem veku, bila je kažnjavana. Danas kažem, donekle se vraćam na to, masturbacija je faza životna, primerena u fazi puberteta i nešto kasnije, ali je posle glavni problem komunikacija. Ako ostane na tome, onda smo seksualno retardirani".

Za sve one koji možda imaju neki problem ili nisu u potpunosti zadovoljni seksom, pitali smo dr Miloševića šta je najvažnije za dobar seks.

"Najvažnije je biti opušten, prepoznavanje potreba i nepaničenje nikakvo. Često su norme seksualne postavljane od strane crkve, politike, a za mukarce je najgore to što su norme postavljane tako da se meri veličina penisa, broj i dužina odnosa, što su sve mere koje nemaju veze sa zadovoljstvom. Kod žena je jednostavno malo drugačiji problem, one su oslobođene, a ne znaju da iskoriste prava na normalan način, počinju da se poistovećuju sa, što bi rekao moj otac, 'umetnicama glagola umetnuti'".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.