Stručnjakinja za polno prenosive bolesti kaže da nikada ne treba da perete zube dva sata pre ili posle oralnog seksa! Ako perete zube prerano pre ili nakon ove vrste intimnog odnosa, mogli biste da se izložite većem riziku od razvoja polno prenosivih bolesti. Umesto toga, stručnjakinja savetuje, isperite usta!

Oralni seks je sastavni deo intimnog odnosa, jednako prija i muškarcima i ženama, ali ovo je takođe i jedan od najrizičnijih "poteza" u spavaćoj sobi. Kao što većina ljudi ne zna da analni seks može da izazove brojne zdravstvene probleme ako se kombinuje sa vaginalnim, tako i mnogima ne pada na pamet da nešto što se smatra zdravom logikom, zapravo može da vas ugrozi.

Ako odmah prionete na pranje zuba nakon što partneru pružite oralno zadovoljstvo, mogli biste da se izložite riziku da dobijete neku od polno prenosivih bolesti. Stručnjakinja za seksualno zdravlje iz kompanije "JunaHealth" istakla  je da ste u najvećem riziku dva sata pre i nakon oralnog odnosa, a evo i zašto.

"Sasvim je u redu da isperete usta nakon oralnog seksa, ali nemojte da perete zube dva sata pre ili posle. Ovo se ne preporučuje jer je pranje četkicom i čišćenje koncem stvaraju male rane na desnima gde patogeni poput HIV-a mogu da uđu u krvotok."

Pogledajte kako je to stručnakinja objasnila...

Pranje zuba i oralni seks tiktok/junahealth

Nakon što je ovaj video postao viralan na TikToku, oglasili su se i korisnici ove mreže i otkrili da im nikada ne bi palo na pamet da higijena u ovom slučaju može da predstavlja rizik.

"Ovo je najkorisnija informacija ikada", prokomentarisao je neko, sa čim su se mnogi složili.

MONDO