Sigurno vam se desilo da se nađete u neprijatnoj situaciji usled nedovoljno iskustva, znanja ili su se jednostavno tako kockile "poklopile". Jedna od tih stvari je i svingeraj - i dalje tabu tema na naši prostorima, ali i te kako prisutna, pogotovo kada je reč o "svinger" žurkama.

Svingeraj podrazumeva međusobno dogovoreno menjanje bračnih ili ljubavnih partnera. Oni međusobno imaju "prećutne" znakove prepoznavanja, a ukoliko ih imate na sebi, ne libe se da vam se smeškaju i prilaze, ali i ponude zamenu partnera.

Jedan bračni par nedavno se našao u sličnoj situaciji, nakon što su na sebi nenamerno imali motive ananasa na putovanju, te su im ljudi prilazili. Osim ananasa, koji je najpoznatiji znak prepoznavanja, ovo su još nekoliko njih uobičajenih za svingere. Pa ukoliko ne biste želeli da se nađete u neprijatnoj situaciji, izbegavajte ih ili u suprotnom, praktikujte:

Ananas

Ananas je najpoznatiji znak raspoznavanja svingera, ali zašto baš ananas? Navodno je kroz vekove predstavljao gostoljubivost i prijatnu dobrodošlicu. Kada svingeri drže ananas na terasi, vratima ili poštanskom sandučetu, to govori da je u toku svingerska zabava. Zato nemojte da vas čudi ukoliko negde u inostranstvu kada otputujete na odmor vidite nešto slično.

Ljuljaška

Poseban simbol svingera jeste ljuljaška, imajući u vidu da kada se prevede sa engleskog "swinging" znači ljuljanje. Takođe, reč "swing" se vezuje za svinging džez nastao 20-ih godina prošlog veka. Ljuljaška može da se vidi na nakitu, odeći, a neki je čak tetoviraju.

Kapa

Još jedan od znakova prepoznavanja jesu crvene kape kod parova. Zato, ako sa partnerom otputujete negde preko, ukoliko ne želite da vas pogrešno protumače, izbegavajte uparivanje crvenih kapa.

(MONDO)