Najaopštije rečeno fetiši se smatraju za sek*ualnu privlačnost prema predmetima, delovima tela ili situacijama koje po svojoj prirodi obično nisu seksualne. Pa tako, za muškarce u Srbiji, jedan od najčešćih fetiša su stopala.

Osim delova tela, predmeti fetišizma mogu da budu i razne vrste odeća (cipele, najlon čarape, donji veš), telesne tečnosti, kao i različite situacije - vezivanje, golicanje, udaranje itd. Nešto više o tome za Kurir TV govorio je naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević.

"Fetišizam ne mora samo da bude intimni već i prema predmetima, ljudima poput kraljeva i političara. Gotovo svaki čovek ima određeni se*sualni fetiš, ali ne podleže tome da mu to bude način obavljanja određene se*sualne funkcije, već da mu to olakša uzbuđenje ili initmnu komunikaciju", objašnjava dr MIlošević i dodaje najčešće primere fetišizma kod oba pola.

"Najčešći fetiš kod muškaraca su ženska kosa, grudi, nekom velike, nekom male. Najčešće veće mamile (bradavice) privlače muškarce. Takođe, i lepo namazani nokti privlače muškarce, kao i najlon čarape. Pirsinzi mogu da budu fetiši, lepa stopala, kao i negovana i nežna koža. Za žene, najčešći fetiš, kako je opisano, je kratka bradica od 3-4 dana, lepe, negovane ruke, dugi prsti, lepa zadnjica i lepo oblačenje. S tim što žene imaju i fetiš lepih reči koje se tiho govore na uvo", dodao je dr Milošević koji je upozorio i na razliku običnog od patološkog fetišizma.

"Fetiš može da bude vrlo blago izražen, ali može da bude i patološki i on se javlja kada je to jedini način da možete da se uzbudite. Vi ste zavisnik od fetiša, koji može da bude i prema obući i odeći, ne mora samo prema delovima tela", zaključio je dr Milošević za kraj.

(MONDO/Kurir.rs)