Opustite se, vesti su...

BRINETE DA LI VAM JE MALI? Lenjir u ruke, nova studija kaže da su OVE MERE sasvim OK!

Autor Maja Gašić

Vesti uopšte nisu loše!

Izvor: Shutterstock/VGStockstudio

Hteli to da priznaju ili ne, ali veliki broj muškaraca je nesiguran kad je reč o dimenzijama njihovog "vršnjaka". Ako ne sumnjaju u njegovu dužinu, brinu zbog debljine.

Jedna novija studija je vrste muškog polnog organa razvrstala u 15 kategorija, a objašnjeno je i koju od njih žene preferiraju.

I mada veliki broj žena kaže da su im privlačniji "nadareni" muškarci, kad je reč o samom seksu, nepobitna je činjenica da i oni manjih dimenzija, kao i prosečni, sasvim dobro "obavljaju posao".

A šta je to PROSEK? Koja dužina i obim penisa se smatra prosečnim?

Najnovija studija je utvrdila da prosečna dužina penisa tokom erekcije iznosi 13,12 centimetra, dok je u "opuštenom" stanju ta brojka 9,16 cm.

Što se tiče obima, prosečnom vrednošću se smatra polni organ debljine 11,66 cm kad je u erekciji, a 9,31 cm kada je u "opuštenom" stanju.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Istraživanje je pokazalo da je otprilike isti broj muškaraca sa penisom dugim 11 i onih sa polnim organom od 14 cm. Kako stručnjaci ističu, ukoliko se izuzmu ekstremi, izuzetno mali i izuzetno veliki, većina pripadnika muškog pola zapravo ima otprilike istu veličinu penisa. Zato, čemu briga? 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi