Seks

KOJE JE NAJBOLJE DOBA DANA ZA SE*S: Ujutru je najlakše doživeti vrhunac, a uveče...

Autor Nataša Petrović

Stručnjak za seks otkriva kada je najbolje vreme za "akciju" pod pokrivačima!

Vaše seksualne navike najverovatnije imaju veze sa tim da li ste ranoranilac ili noćna ptica. Seks je, naravno, dobar u bilo koje doba dana, ali stručnjak za seks Tami Nelson otkriva prednosti svakog.

Jutarnji seks

Jutarnji seks ima brojne prodnosti, a recimo da su najvažnije to što dan započinjete laganom (ili ne tako laganom, zavisi) fizičkim aktivnošću, ali i lučenjem hormona sreće. Osim toga, postoji i biološki razlog zašto je jutarnji seks dobar.

"Nivo testosterona je prirodno najviši ujutru, zbog čega muškarci imaju jutarnju erekciju. Zato je seks za one koji rano ustaju savršen način da započnu dan", kaže Nelsonova.

Jutarnji seks ima prednosti i za žene – telo je opuštenije, pa i one više uživaju u akciji.

"Karlica tokom jutra ne pravi kontrakcije od stresa, a puls je niži, pa je lakše postići orgazam. To, naravno, nije pravilo za sve, ali vredi pokušati", kaže seksolog Điđi Engl.

Ali, jutarnji  seks ima i neke svoje "mane".

"Telo je ujutru još uvek u fazi mirovanja i ne oseća seksualni naboj onako kao kada ste potpuno budni", ističe seksolog.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Popodnevni seks

Ako niste ranoranilac, jutarnji seks vam verovatno nije ni na kraj pameti.

"Mnogi vole da ustanu, istuširaju se i operu zube pre seksa, a dok sve to obavite, želja može da vas prođe", kaže Nelson. Ona dodaje i da su neki ujutro previše pospani i umorni za seks, kao i uveče, pa je za njih popodnevno vođenje ljubavi idealno.

Večernji seks

I "večernje igrice" pod prekrivačima imaju svojih prednosti. Jedna od njih je bolji san jer seksolog Engl ističe da je orgazam odličan za san.

"Nakon seksa i postizanja orgazma, u telo se luče hormoni sreće, poput serotonina i oksitocina. Oksitocin pojačava ljubav i vezu među partnerima, a oslobađanje ovog hormona pre spavanja ostaviće vam pozitivne osećaje prema partneru, koje ćete preneti i u svet snova odnosno svoju podsvest. Večernji seks može biti dobar i zato što vam daje nešto čemu se možete radovati tokom dana", poručuje seksolog.

Ipak, kao što smo rekli, bilo koje doba dana je dobro za seks, samo je važno da ste oboje raspoloženi za to.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi