Ljubav

Prvi poljubac za pamćenje: 9 stvari koje morate da uradite!

Autor Men'S Health

Ne možete da poljubite nekog ako on to ne želi, zato budite sigurni da je i ona zainteresovana poput vas.

BUDITE SIGURNI DA I ONA ŽELI POLJUBAC

Ne možete da poljubite nekog ako on to ne želi, zato budite sigurni da je i ona zainteresovana poput vas. Uradite mali test: ako ste zajedno na nekom romantičnom mestu, a ona neobavezno dodiruje vašu kosu i smeje se vašim šalama, odvažite se i poljubite je. To je vaš trenutak.

Možete je i direktno pitati za dozvolu da je poljubite, ali žene priznaju da ih ovakvi potezi uglavnom nerviraju i da više vole kada je muškarac hrabar i ume da preuzme kontrolu.

OBAVEZAN SVEŽ DAH

Svež dah je najvažniji uslov za svaki poljubac. Dobra oralna higijena mora biti navika na koju ćete obraćati veliku pažnju tokom cele godine, a ne samo u noći prvog dejta. Pre izlaska izbegavajte luk i cigarete, jer će u potpunosti pokvariti doživljaj prvog poljupca.

PRIKLADNO OKRUŽENJE

Nije najbolja ideja da iskustvo prvog poljupca doživite u bučnom i prljavom prostoru ili u previše upadljivom mestu. Niko ne želi da za vreme tako važnog događaja u života ima brojnu publiku. Noćni klub je poželjno mesto, ali ipak izaberite neki prijatan, romantičan i tihi kutak, gde ćete moći da uživate u komforu.

DOBAR PARFEM

Veoma je važno da higijena celokupnog tela bude na zavidnom nivou, a posebno je važno da izaberete poseban parfem za specijalne prilike. Zbog same bliskosti partner će osetiti svaki miris na vama, zato je veoma važno da lepo mirišete. Sa druge strane, ne treba ni preterivati sa parfemima, jer može da izazove kontraefekat.

STRATEŠKO POZICIONIRANJE

Osim ako ne sedite blizu buduće partnerke i niste licem okrenuti ka njoj, morate da osmislite i stvorite pravu poziciju za prvi poljubac. Nije poželjno da budete predaleko od partnerke, jer su upravo bliskost i nežni dodiri odlična uvertira u prvi poljubac.

KORISTITE RUKE

Ruke su važan element u pretvaranju prosečnog poljupca u nezaboravan poljubac. Ne držite ruke obešene pored vas, već nežno držite njenu glavu ili ih postavite na njene butine ili donji deo leđa (u zavisnosti od toga koliko ste intimni). Nemojte biti ni previše blizu nje da biste joj dali prostora da vam uzvrati nežnosti.

POLAKO SA FRANCUSKIM POLJUPCEM

Previše korišćenja jezika tokom ljubljenja odbija žene. Sjajan prvi poljubac uglavnom podrazumeva kontakt sa usnama, a ako se i odlučite za poljubac sa jezikom neka on bude umeren, kao neki vid probnog testa u kome ćete saznati da li se i njoj dopada.

TRAJANJE POLJUPCA

Idealan prvi poljubac ne bi trebalo da traje čitavu večnost. Ukoliko oboje želite solidnih 10 minuta nežnosti, u redu, ali po nekom nepisanom pravilu relativno kratko ljubljenje biće ugodnije i prikladnije, a i stvoriće neku vrstu isčekivanja za sledećim poljupcem.

TRENUCI POSLE POLJUPCA

Napravili ste uspeh i poljubili ste je prvi put. Nakon poljupca nemojte samo da ćutite u tišini poput zbunjenog tinejdžera koji ne može da veruje kakvu je sreću imao, već prekinite neprijatnu tišinu i recite nekoliko laskavih komplimenata na njen račun. Sve vreme se trudite da zadržite pozitivnu atmosferu.