Prošao "kao bos po trnju"

"ŽENA TREBA SAMO DA BRINE O DETETU": Muškarac se požalio na suprugu, pa izazvao rat na Internetu

Autor Maja Gašić

Nije očekivao takvu rekaciju, posebno ne od rođene majke.

Jedan od najčešćih razloga svađa, pa na kraju i okončanja braka, jesu nesuglasice oko raspodele poslova i obaveza u porodici.

Žene se žale da muškarci ne rade ništa osim što s vremena na vreme izbace đubre, muškarcima pak nije jasno što se kuvanje ručka podiže na takav nivo, i tako u nedogled.

A kada su i deca u priči, situacija je još složenia, a razloga za svađu daleko više. Pa tako jednom muškarcu nije jasno zašto se od njega očekuje da se bavi decom, kad je on taj koji "donosi pare" u kući. Svoje nezadovoljstvo zbog apela da učestvuje u odgajanju deteta,  "istresao" je na društvenim mrežama, zbog čega umalo nije bio "linčovan".

Prvo je ukratko opisao porodičnu situaciju: on je zaposlen, a supruga sedi kod kuće i odgaja njihovi 10-mesečnu bebu, jer nemaju sredstava da plate bebisiterku, a rano je za vrtić.

Kako kaže, on i supruga su se dogovoprili da ona sedi sa detetom, dok on radi, i to vrlo naporno - 12 sati dnevno u skladištu.

"Teško je, ali tu se ništa ne može učiniti, moram da obezbedim porodicu. Kući se vraćam tek ujutru. Supruga mi pripremi doručak, hranu uzmem sa sobom u odnesem u spavaću sobu, kako bi se odmah posle sručio u krevet. Ali, po pravilu, ne mogu da zaspim do podneva", napisao je.

Međutim, nakon nekog vremena, supruga se pobinila. Prvobitni dogovor joj više nije odgovarao... Skandal je izbio kada mu je "uvalila" bebu na čuvanje dok ona pospremi po kući. 

"Plaćam stan, kupujem odeću, hranu za nas i bebu... Dogovorili smo se da obavljaš kućne poslove, zašto sada ja moram da sedim sa sinom?!", citirao je svoje reči, pa nastavio:

"Mislio sam da je to njena odgovornost, bio sam siguran da joj je odgajanje bebe na prvom mestu. Nije da mi je teško, ali sam jako umoran i nervozan. Ali ona misli da moram da provodim više vremena sa detetom“, kaže da je čak zaražio i podršku od svoje majke, ali... Doživeo je "hladan tuš"!

"Majka mi je rekla da treba da me je sramota", napisao  je dodao je da ček stala na stranu njegove supruge.

Kako nije dobio podršku u kući, pokušao je da je potraži na Internetu, gde je izazvao opšti rat polova. Naravnop, većina muškaraca ga je podržala, dok su žene "osule drlje i kamenje" po njemu, smatrajući da treba da se stidi što ga "smara" da bude sa svojim detetom.

A šta vi kažete?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.