Ljubav

UMORNI STE, BOLI VAS GLAVA ILI "ŠKRIPI" U SPAVAĆOJ SOBI? Masturbacija je najbolje rešenje za ova 4 česta problema!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Seksi saveti za oba pola!

Stručnjaci kažu da seks ne mora biti u dvoje da bi bio odličan i da bi zadovoljio naše potrebe. Masturbacija je bitan deo zdravog života, kaže seksualna terapeutkinja Džudit Golden. Ona je objasnila kako sve masturbiranje utiče na zdravlje. Iznenadiće vas njeni odgovori!

Otklanja stres

Ako osećate da ste pod stresom, predahnite i pružite sebi malo zadovoljstva. Masturbacija će vam "prebaciti" fokus na zadovoljstvo, ne na sve što vas muči, jer i samo razmišljanje o vrhuncu podstiče lučenje hormona sreće.

"Kada samo razmišljamo o seksu, u organizmu se luči dopamin, a kada se samozadovoljavamo, luči se endorfin. Ipak, nemojte se oslanjati isključivo na masturbaciju kao beg od stvarnosti, jer postoji i preterivanje koje izaziva zavisnost," upozorila je ona.

Pomaže kod orgazma tokom seksa

Ako imate problem da dostignete orgazam sa partnerom, "vežbajte" sami!

Masturbacija će pomoći da otkrijete šta vam prija i kakvi pokreti, smer i jačina dodira vas dovode do vrhunca. Otkrijte to partneru i seksualni život odmah će biti bolji!

Pomaže kod nesanice

Ako vam je potrebno mnogo vremena da utonete u san, ili se često budite tokom noći, probajte masturbaciju.

"Znate onaj osećaj kada se nakon seksa samo okrenete i duboko zaspite? Masturbacija će imati isti efekat. Pritisak se spušta, telo se opušta i masturbacija deluje kao prirodna pilula za spavanje," kaže Golden.

Ublažava bol

Tokom "onih" dana u mesecu, ženama se savetuje da masturbiraju jer će ih to opustiti i ublažiti bolove.

"Intenzivan orgazam će ublažiti, a možda i otkloniti grčeve ako nisu previše jaki. U tome učestvuju i hormoni koji se luče tokom orgazma, zbog čega će imati blagotvorno dejstvo i na glavobolju," rekla je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi