Nema da omane

DA SE NIKAD (VIŠE) NE OBRUKATE U SE*SU: Konačno korisni saveti za čvrstu erekciju uz koje nema greške

Autor Maja Gašić

A za jedan ste bili ubeđeni da "pali" samo kod žena...

Izvor: YouTube/Canal 13

Svaki peti muškarac u Srbiji ima problem sa seksualnim funkcionisanjem, pokazale su statistike. Među njima su sve više muškarci mlađi od 40 godina.

Situacija nije ništa manje ozbiljna u svetu. Istraživanje objavljeno u časopisu "American Journal of Medicine" pokazalo je da otprilike dobrih 15 odsto muškaraca makar povremeno teško postiže erekciju i to u najboljim godinama života.

Isto to istraživanje pokazuje i da svega 20 odsto muškaraca u dobi između 40 i 59 godina gotovo uvek može da postigne "zdravu" erekciju.

Drugim rečima, ovaj problem nije nužno vezan za starost, savremen način života, brzi tempo, ali i sve veća otuđenost polova doveli su do toga da muškarci sve češće "kiksnu" u krevetu.

Zato, pročitajte dobro ove savete, špomoći će vam da postignete i zadržite čvrtsu erekciju kada je najvažnije.

Prsten za penis

Prsten za penis pomaže da se krv zadrži u "telu" penisa, što je ključno da bi erekcija potrajala. Dobra vest je i da sprečava jednu vrstu erektilne disfunkcije kod koje krv dolazi u penis, ali teško se tamo zadržava. 

Kegelove vežbe

Karlični mišići imaju vrlo važnu ulogu u seksualnoj aktivnosti jer njihova kontrakcija pomaže u stvaranju povećanog pritiska u penisu i veće čvrstine samog organa. A koje su vežbe najbolje za to? Kegelove! Stezanje i opuštanje mišića donjeg dela karlice pomaže u postizanju snažnije erekcije.

Ako nije za srce, nije ni za penis

Studije kažu da hrana koja nije dobra za srce nije dobra ni za penis. Zvuči čudno, ali ako malo razmislite,  ima smisla. I jedan i drugi organ zavise o dotoku krvi. Tako je preporuka da se "prebacite" na  mediteransku ishranu koja uključuje voće, povrće, žitarice od celih zrna, zdrave masnoće i crno vino..

Nizak nivo testosterona?

Nizak novo muškog hormona utiče na libido tako što otežava postizanje seksualnog uzbuđenja, a samim tim i postizanje erekcije. Zato, obavezno proverite ovaj hormon i potražite pomoć lekara ukoliko se ispostavi da je ispod normale. 

Tagovi