seksi saveti

MUŠKARCI, DOBRO ZAPAMTITE: Ovo je glavni razlog zašto žene odbijaju oralni se*s, i njegovo veoma jednostavno rešenje!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Povedite računa!

"U vezi smo više od godinu dana i sve ide dobro, on je divan, brižan i bliski smo. Ali ne mislim da pere intimni deo tela redovno i kada smo u krevetu, osećam neprijatan miris. U ranijim vezama sam uživala u oralnom seksu, ali s njim jednostavno ne mogu, pa samo izbegavam. Znam da bi trebalo nešto da mu kažem ali brinem da će se strašno uvrediti", glasi pismo jedne zabrinute žene koje je objavio "Indipendent".

Verujemo da će mnoge žene klimati glavom dok ovo čitaju, jer istraživanja pokazuju da zapanjujuće veliki procenat muškaraca ne pere dovoljno često, ili dovoljno temeljno, intimne delove tela. A odbijanje "ispunjavanja želja" je kod oba pola jedan od najvećih seksualnih problema.

Ako neko nije oprao zube tik pred uskakanje u krevet, ili se istuširao juče a zaboravio da stavi dezodorans, to nije toliki problem, takvi mirisi tokom vrele akcije neće biti "primećeni" u toj meri. Ali neoprani deo tela koji bi trebalo da je najaktivniji ne dolazi u obzir!

Niko ne voli da čuje da mu lična higijena nije na nivou, iz jednostavnog razloga što većina nas misli da dobro vodi računa o svojoj higijeni. Ako želite partneru da kažete da nešto nije u redu, morate pažljivo da balansirate između jasne poruke, i formulacije koja im dozvoljava da zadrže dostojanstvo.

U jednom istraživanju, žene su rekle da je "generalni kozmetički izgled" penisa najvažniji kada ocenjuju kakav je partner u seksu. Biće vam interesantno da je dužina bila tek na šestom mestu, ali su izgled, miris i oblik bili veoma važni.

Britanski list podvlači sledeće - da li znamo šta znači "čisto"? Šta je idealan stepen higijene kada su intimni delovi tela u pitanju?

Koliko često bi trebalo menjati donji veš i kupati se, u krajnjoj liniji je individualna odluka. Jednom dnevno smatra se standardom, a češće od toga moglo bi da naškodi koži i dobrim bakterijama koje se nalaze u, recimo, vagini.

Problem je ispravno pranje ovih delova tela. Za muškarce, često ne znaju da bi trebalo da povuku kožicu, i da bi trebalo temeljno da se operu ispod mošnica. Ako to ne urade, rizikuju da se izlučevine natalože i počnu da ispuštaju neprijatan miris, što može dovesti i do ozbiljne infekcije.

Žene, s druge strane, češće i više brinu o tome kako im intimni delovi tela mirišu, iako ne bi trebalo. Čak bi ovaj deo tela trebalo prati veoma neutralnim sredstvima koja ne sadrže mirise, kako ne bi narušili pH vrednost vagine.

Šta je rešenje? Da bi higijena, ali i strast, bili na nivou, poželjno je da se pre vođenja ljubavi okupate. Pažljivo, temeljno, sapunom ili gelom koji ne sadrži "sve i svašta" već je neutralan i neće naškoditi ovim delovima tela koji su i veoma osetljivi. A uvek možete i zajedno pod tuš, to će biti odlična predigra!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.