Ljubav

DA LI ŽENE TREBA DA PLATE DEO RAČUNA NA SASTANKU SA MUŠKARCIMA? Odgovor šokirao mnoge, usledila RASPRAVA na mrežama! 

Autor Tamara Veličković

U nastavku saznajte da li je potrebno da žena plati deo računa na sastanku sa jačom polovinom!

Izvor: Shutterstock/Konstantin Kolosov

Mišljenja o tome da žene na sastancima sa muškarcima treba da plate pola računa su brojna. O ovom pitanju se često polemiše, a video Kiere Breag na TikTok-u postao je viralan nakon što je iznela mišljenje da se od žena ne treba očekivati da plate "svoj deo" računa.

Prema njenim rečima, plaćanje pola računa od strane žene je "jedan od najpodmuklijih i najsmešnijih poteza", a ovo mišljenje izazvalo je opštu raspravu.

"Zašto muškarci očekuju da žene plaćaju pola računa kada žene ne dobiju 50% ničega? Ne dobiju 50% novca, 50% privilegija, 50% sigurnosti, 50% prostora, ništa od toga. Ali, platite. Platite jednake iznose iako nemate jednaka prava kao muškarci. Shvatate li koliko je to smešno?", poručila je ona.

"Zašto počinjemo sa ženama koje se pretvaraju kao da su jednake, pre nego što postanu jednake? Zato što to ide u korist muškarcima. Muškarcima je od koristi reći: "O da, ja verujem ženama koje plaćaju pola-pola za večeru", a to je jedini put kada veruju u jednakost. Neka ga zaboli novčanik", zaključuje Keira u videu i dodaje:

"Efekti toga danas se smanjuju, a još uvek postoji razlika u platama, tako da nema smisla da žene moraju plaćati 50/50 pre nego što budu plaćene 50/50", tvrdi ona.

"Žene ne zarađuju baš kao muškarci, pa uopšteno, ako su muškarci ti koji vas pozovu na sastanak, mislim da bi trebalo da oni plate račun. Ako žena zarađuje puno više novca od svog partnera, onda bi očigledno trebalo da doprinosi plaćanju stanarine i onome što čini vaš zajednički život", rekla je.

Ovaj video naišao je na mnoštvo komentara i različitih mišljenja. Da li se slažete sa ovim?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)

Tagovi