Ljubav

OPŠTINA S KUMOVIMA, ILI OGROMNO VESELJE SA TRUBAČIMA? Ovako CENA svadbe i broj gostiju utiču na šanse za RAZVOD

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Evo šta kaže istraživanje - jeftino venčanje je garancija za duži brak, a nije svejedno ni koliko je gostiju bilo!

Izvor: IVASHstudio/Shutterstock.com

Da li ste pravili glamurozno venčanje sa stotinama gostiju, ili ste se vi, kumovi i par prijatelja okupili u opštini pa posle otišli na ručak? Od toga može zavisiti dužina vašeg braka!

Novo istraživanje je pokazalo da ljudi koji su pravili skromno venčanje duže ostaju u braku od onih koji su se "istrošili" na taj veliki dan.

Istraživanje je pokazalo da deset odsto brakova započetih skupim, luksuznim venčanjem "pukne" nakon tri godine. Poređenja radi, ukupna statistika je duplo manja, brakovi se završe razvodom u roku od tri godine u samo pet odsto slučajeva.

S druge strane, parovi koji su imali do deset gostiju na venčanju ostajali su i do deset godina u braku u 34 odsto slučajeva. A na ukupnom nivou, taj broj je svega oko 17 odsto!

"Skupa venčanja loša su za brak zbog jedne stvari, to je rizik od upadanja u dugove. Opet, više gostiju je dobar izbor jer to znači da ste spremni pred publikom da se zavetujete odabranoj osobi na većnu ljubav. Izvlačimo zaključak da svadba ne treba da košta puno, ali gostiju može da bude koliko vi želite, jer je dobro za dužinu braka da se venčate pred porodicom i prijateljima", rekao je Heri Benson iz Fondacije braka u Americi.

Ako još uvek niste u braku, ali niste sigurni u svoju vezu, pročitajte znake koji najavljuju raskid!

(MONDO)